Tema 2018/2019

Tema for næste sæson 2018/2019 - Da Vinci – ‘Fortiden i Fremtiden ‘
Fortiden%20i%20fremtiden

Om Skaberkraft og Innovation

Fortiden i Fremtiden

- En dannelsesrejse i skaberen Leonardo Da Vincis fodspor

 

Gennem et intenst 24-ugers forløb med innovationslære, skaberkraft og forberedelse lærer dit barn at gå fra indskydelse til direkte handling. 

 

Vi henter inspiration fra fortiden og former vores fremtid 

Heltetræning er dannelse. Under forløbet ’Fortiden i Fremtiden’ vil dit barn, med afsæt i renæssancens kunststilarter – fægtekunst, sang, dans, skuespil og malerkunst – erfare, hvordan man tilegner sig færdigheder og viden på rekordtid. 

 

Skaberkraft og innovation  

Leonardo Da Vinci er et af de største genier, verden nogensinde har kendt.  En ægte helt, som blev grundlæggeren af højrenæssancens stil ogskabte innovation til os.  De fleste kender ham som maler, men han kunne nærmest alt. Han var f.eks. opfinder, krigsingeniør, skulptør, musiker, bygningsingeniør, videnskabsmand, læge, alkymist, scenograf, filosof, forfatter, astrolog, biolog, matematiker og meget mere.  Mange af de ting, vi benytter den dag i dag, er oprindeligt opfundet af ham – ja, selv superhelten Batman er skabt ud fra en af Da Vincis opfindelser, hvor et menneske skulle kunne flyve. 

Vi lader os inspirere af Da Vincis liv og renæssancens opdagelser og dannelse

 

I 2019 er det 500 år siden, Da Vinci døde. Med ’Fortiden i Fremtiden’ fejrer vi hans liv og lader os inspirere af renæssancens opdagelser og dannelse.

 

Da Vinci kendte til hemmeligheder og hentede inspiration fra naturen.  En af hans hemmeligheder var det gyldne snit, som han bl.a. sagde, er nøglen til æstetisk og harmonisk kunst. Når man åbner sine øjne for det gyldne snit, låser man op for en dybere forståelse for harmonien og æstetikken i altings væren. Man oplever med æstetisk sans og udvikler mere bevidsthed om såvel den ydre som den indre verden. Det gamle, indre København vil f.eks. ikke mere være, som det var, når først man ser på byen, gennem øjne, som ser det gyldne snit.

  Heltetræningen vil, under hele denne sæsons dannelsesrejse ’Fortiden i Fremtiden’, afspejle det gyldne snit.

 

 

Da Vinci fra fortiden bringer ny viden til dit barn i fremtiden 

 

Vi tager udgangspunkt i materialet ”Den Indre Helt”, og alle deltagere har mulighed for at få deres egen Heltebog. Materialet indeholder filosofi og videnskab, der går hånd i hånd og afprøves, som i mesterlæren, sammen med din Heltetræner.

 

Heltetræneren starter ’Fortiden i Fremtiden’ op med en grundig og guidet gennemgang af forløbet.